Glutenfri rulltårta
Hej!
Har gjort en glutenfri rulltårta tills det att vi fick fint besök i lördags. Super god blev den.
Sedan vispade vi grädde och lade ovanpå, så det blev en liten bakelse. Najs
Ingredienser
3 ägg
2 dl stösocker
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
½ dl vätska(vatten el mjölk)
Fyllning:
1½ dl sylt
Instruktioner
1. Sätt på ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
3. Blanda i mjölmix och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt vätskan. Blanda till en jämn smet.
4. Bred ut på en långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 min.
5. Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den den på ett bakplåtspapper
6. Drag av pappret. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar.
7. Bred sylt över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av pappet
8. Låt svalna innan du skär upp.
Håll till godo!