Vitlökskyckling
Hej på er!
Har gjort en kanon rätt till min familj i dag.
Vitlökskyckling!
Bild från tasteline.com
Ingredienser
1 st kyckling, av god kvalitet
salt och svartpeppar
3 st vitlöksklyfta(or), pressade
3 dl vispgrädde
1 dl parmesanost, riven (ca)
2 st hönsbuljongtärning(ar)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Stycka kycklingen och dra av skinnet. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form.
2. Pressa vitlök över kycklingbitarna och häll grädde runt om. Strö parmesan över bitarna och var generös. Smula buljongtärningarna i grädden.
3. Stek kycklingen tills den är klar och inte ett uns rosa inuti cirka 45 minuter. Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt.
Super gott!
Drack ett gott vitt vin till det som heter Canaletto Chardonnay Verdeca (länk till syetemet). Super gott till denna rätten.
Ni måste prova!
Ja, nu börjar snart Melodifestivalen. Barnen vill att vi ska satsa 10 kronor på den som vinner. Vi får se vem som vinner.
Ha en bra kväll!