Glutenfria havrefrallor
Det började med en like på ett inlägg jag gjort på mitt instagram. Sen gav jag ni tusan på att jag skulle hitta ett bra recept på bröd med Psylliumhusk. Då hamnade jag på glutefy och detta enorma bra recept på havrefrallor som kommer här.
Ingredienser
25 gram jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja + 4 msk till utbakningen
200 gram (4 dl) havremjöl
120 gram (2 dl) rismjöl
120 gram (2 dl) majsmjöl
5 msk psylliumhusk
1,5 dl solrosfrön + ungefär 3 msk till dekoration
2 tsk salt
1 msk brödkryddor
1. Smula ner jästen i en bunke med vattnet och oljan.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser (mjölen, kryddor, fröna och husken) och tillsätt i vattenbunken.
3. Vispa med elvisp och låt sedan jäsa i 10 min.
4. Dela upp i tio lika stora bitar och forma som frallor, använd olja på händerna och lite havremjöl på bakbordet då degen är ganska kladdig.
5. Dekorera med solrosfrön och låt jäsa i 45 min. Stoppa sedan in i ugnen i 20 min i 225 grader.
Åh vad roligt!! 🙂 Ditt recept på glutenfria sesamknäckebröd verkar spännade, måste jag testa någon dag!