Glutenfria bönbullar
Dessa frukostbullar är helt glutenfria och innehåller inget mjöl. De är baserade på vita bönor och är riktigt goda. Prova du också vet ja
Vad är en frukost med goda frallor, och varför inte med din favorit ost på.
Det är inte alltid man kan njuta av det om man är glutenintolerant. Frun är ju som sagt det. Hittade detta receptet på Facebook och de blev helt magiska faktiskt. Har också lagt det bland min recept samling på min löparblogg.
Ingredienser
- 1 pkt Stora vita bönor
- 3 Ägg
- 2 msk Fiberhusk
- 2 tsk Sötströ
- 2 tsk Bakpulver
- 2 msk Äppelcidervinäger
- Salt
- 1 ägg
- Vallmofrö
Instruktioner
- Ställ ugnen på 200 grader
- Låt de vita bönorna rinna av
- Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Det kommer bli en kletig deg av det.
- Låt sväll i 5 minuter
- Degen kommer att ge 6 frallor. För att forma de lättare så ha vatten på händerna när du ska rulla de.
- Pensla frallorna med ett uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
- Ställ in i mitten av ugnen i 20-25 minuter, beroende på ugn
Lycka till och ha en skön söndag på er