Semester i Nora

Semester i Nora var något som skulle göras. Okej! Vi drar dit och ser då. Vad har Nora som inte Lund har. Nöjda vad vi varje fall

Då var det dags att försöka få liv i denna gamla blogg igen. Har varit tyst här sedan jag började blogga med inrikting löpning på annat ställe.

Sedan vi köpte vår senaste husvagn 2018 så har vi kört långt under somrarna i vackra Sverige. Mycket som finns i Sverige man inte visste fanns.

Ska försöka få till något om alla ställen vi varit på under tiden här nu. Men vi börjar med detta året. Så först ut är Nora

Semester i Nora

Semester i Nora blev vårt första anhalt på våra kommande fyra stopp denna sommar. Nora är en fin by som ligger i bergslagen.

Efter 7 timmar i bilen från Lund så var det dags att köra in på First Camp Noras uppfart. En tre stjärnor camping som har det man betalar för. Kanske lite dyrt för en tre stjärnor om man är ”snål som en smålänning”. Hehe

Annars en fint belägen camping in till Norasjön, där det finns en strand med stora bryggor med ett flyt hopptorn längre ut.

Denna första dag var också vår satinbröllopsdag. 18år som gifta. Magiskt att ha lyckats med alla upp och ner gångar som finns. Allt handlar att ge och ta. Kärlek är magiskt.

När i från gick vi också strandpromenaden in till centrum på 10-15 minuter. Centrum är riktigt fint att se och mysigt i dess hus som nästan bara är trähus.

Nora glass är ett måste här. Riktigt god glass och även de hemmalagade våfflor. Ena kvällen åt vi god mat nere i kvarteret bryggeriet, som är 10 minuter från centrum. Värt ett besök.

Annat att göra är ju fiske och besök på en del hytter. Vi missade de guidade turerna i den närmsta hytten som är Pershyttan. Fiska och sola blev det för oss.

Och så klart to vi i akt att träffa den trevliga fanilen Lehman. Skratt, mat, fiske och mycket mer blev det me dem. Nu bör det av till Lill-Babs land. Järvsö!

Kör lugnt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.