Glutenfria lussebullar

Julen kommer och barnen har bakat lussebullar för Lotta har gluten intolerans

  • 17dl Finax glutenfritt mjöl
  • 1g Saffran
  • 1/2 tsk Salt
  • 1dl Socker
  • 1 Ägg
  • 50g Jäst
  • 5dl Mjölk

Garnering

  • 1 Ägg
  • Russin

Nu börjar vi!

  1. Sätt ugnen på 220 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser förutom 2dl av mjöl i en skål
  3. Värm mjölken till finger varmt (37 grader) och smula ner jästen, så den smälter
  4. Häll detta i de torra ingredienserna
  5. Kör allt i en matberedare eller som jag för hand. Det går också.
  6. Ställ det på jäsning i 25 minuter
  7. Ta upp degen på bakbordet och arbeta ut den så degen blir bra, med det resterande mjölet. Kan hända att du får fela upp degen i mindre degar så det blir bra.
  8. Gör Lusse katter av degen och lägg de på en bakplåt med bakplåts papper på och låt jäsa i ytterligare 15-25 minuter
  9. Visapa upp ett ägg och pensla bullarna med och lägg till russinen
  10. In med de i ugnen i 8-10 minuter eller till det är fin färg på de.

God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.