Glutenfria lussebullar
Julen kommer och barnen har bakat lussebullar för Lotta har gluten intolerans
- 17dl Finax glutenfritt mjöl
- 1g Saffran
- 1/2 tsk Salt
- 1dl Socker
- 1 Ägg
- 50g Jäst
- 5dl Mjölk
Garnering
- 1 Ägg
- Russin
Nu börjar vi!
- Sätt ugnen på 220 grader
- Blanda alla torra ingredienser förutom 2dl av mjöl i en skål
- Värm mjölken till finger varmt (37 grader) och smula ner jästen, så den smälter
- Häll detta i de torra ingredienserna
- Kör allt i en matberedare eller som jag för hand. Det går också.
- Ställ det på jäsning i 25 minuter
- Ta upp degen på bakbordet och arbeta ut den så degen blir bra, med det resterande mjölet. Kan hända att du får fela upp degen i mindre degar så det blir bra.
- Gör Lusse katter av degen och lägg de på en bakplåt med bakplåts papper på och låt jäsa i ytterligare 15-25 minuter
- Visapa upp ett ägg och pensla bullarna med och lägg till russinen
- In med de i ugnen i 8-10 minuter eller till det är fin färg på de.
God Jul!