Glutenfria hamburgarebröd

Ja. Då var det söndag och det känns som denna dagen kommer bli riktigt slapp. Härligt!
Men. Vi ligger inte på soffa. Jag och yngst dottern ska göra glutenfria hamburgarebröd till frun, så vi kan grilla gosa hamburgare lite senare.

IMG_2377.JPG
Hamburgarebröd
(8st, c:a 1,5 timmes baktid)
Ingredienser
25 g jäst
2,5 dl mjölk
25 g rumsvarmt smör
1 msk Psyllium
0,5 tsk salt
5 – 6 dl Finax Glutenfri Mjölmix (ca 400 g)

Beskrivning
1. Sätt på ugnen på 250 grader
2. Smula ner jästen i en bunke
3. Värm smör och mjölk till 37grader (finger varmt)
4. Blanda sedan deg spadet ner bland jästen så den smälter
5. Tillsätt Psyllium och låt svälla i 10 minuter
6. Till sätt sedan 5 dl mjöl och blanda ut
7. Lår jäsa i 30 minuter
8. Arbeta ut degen och rulla den till en stång.
9. Dela den i 8 bitar och rulla det till bullar.
10. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.
11. Tryck till de och låt de jäsa 30 minuter
12. Pensla med utvispat ägg och strö över lite sesamfrö.
13. Grädda i ugnen i c:a 10 minuter (beroende på ugn)

Smaklig spis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *