Glutenfria knäckebröd

Ja då var det Trettondagen i dag och frun jobbar. Hon är, som barnen sa när de var små, ”Mamma är glutenfri”

Så vad gör man inte för sin fru, om inte lite knäckebröd till henne.

Hittade receptet på glutenfria muminmammans blogg.
Riktigt bra.

  • 2 dl majsmjöl
  • ¾ dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2½ dl kokande vatten
  • ½ dl olja
  • flingsalt
  • vallmofrö
  1. Sätt ugnen på 150°C varmluft.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn massa.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten.
  5. Klä en plastpåse över handen och platta ut massan så tunt du kan, (täcker nästan en hel plåt).
  6. Strö till sist över flingsalt och vallmofrön platta sedan  eventuellt in det med handen.
  7. Skär ut bitar i valfri storlek. Vill du så kan du lämna bort att skära i massan och sedan bara bryta bitar då knäckebrödet är färdigt.
  8. Grädda i ugnen ca 1 timme.
  9. Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar.
  10. Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.