Nyår i Guadeloupe

Vi skulle gör något vi aldrig gjort förut. Vi skulle fira nyår i Guadeloupe. Ny plats på jorden som vi aldrig varit på, vilket gjorde att vi var super spända på hur det skulle bli när vi kom fram.

Som jag nämnde i förra inlägget så ska jag försöka summera våra resor som vi gjort sedan vi sålde husvagnen. Denna gången ska ni få följa med till ett nyår i Guadeloupe. Det var Nyåret mellan 2022/2023.

Ett ställe på gjorden som vi aldrig hade varit på fött. En dröm plats som ofta står på ens bucket list. Dit skulle vi och fira nyår. Först var det ett tidigt plan från Köpenhamn till Paris för ett byte till ett större plan för att ta oss över atlanten och till Karibien.

Väl i Paris fick vi vänta sex timmar. Riktigt drygt var det. Och i vår utrikes terminal fanns det bara 4 restauranger och ingen hade något glutenfritt alternativ till Lotta. Jätte frustrerande för man vill gärna ha något att äta om väntetiden är så lång. Slutade med en sallad bara.

När flygplan två avgick så var det bara att luta sig tillbaka för det skulle ta nio timmar. Segt men en tid som var acceptable då vi viste var vi skulle.

Väl frame så väntade ytterligare en timme med buss till Langley Resort Fort Royal där vi skulle bo i 12 dagar. När vi kom så var det mörkt men med alla lamper som var upplysta så såg det väldigt mysigt ut.

Det var bokat en bungalow med halvpension till oss. En härligt rum med toalett med trädgårds utsikt. Var riktigt mysigt, och sen var det nära stranden och restaurangen. Första dagen så försökte vi lokalisera oss och även se om det fanns något ställe där man kunde köpa snacks, dricka och annat. Fanns bara ett super liten snabbköp och lunchen i restaurangen kändes lite dyr, så vi uppgraderade oss till helpension på plats, så lunchen också ingick. Fanns inte mycket andra restauranger i området om man inte ville gå 2 kilometer eller om vi haft bil.

Allt var bara så skönt. Nu låg det många dagar framför oss av avslappning och ingen stress. Men redan dag två så började Lotta känna sig lite sämre. Den 29:de december så mådde hon så dåligt att hon bara grät av smärta i halsen och huvudvärk. Vi vist inte vad jag skulle gör men jag ringde 1177:s utlands nummer och fick super fint stöd och råd. Var bara att kör på med Ibuprofen och paracetamol. Vilket hon gjorde och blev bra precis till nyårsafton. Så skönt!

Nyårsafton kom och det firades med pompa och ståt på alla vis. Riktig härlig känsla att fira nyår i kortbyxor. Inget vi hade gjort förut.

Var en dag av vi var på en heldags utflykt. Vi var på Zoo, åt kreolsk mat på en lokal restaurang i Petit-Bourg, badade i vattenfall i regnskogen och var på rom destilleriet Montebello. Har varit på Öl bryggeri och Whiskey destilleri men aldrig rom. Var väldigt intressant med den guidade turen och lära sig hur allt fungerar och med alla sockerrörs farmare på ön.

Ja denna resan var riktigt härlig och nu har vi tickat av en ny sak på bucket listan. Skulle kunna tänka mig att åka till ön igen, men kanske på östra ön i så fall, för att se hur det är där.

Undra vilken lång resa vi tar nästa gång. Vi får se. Ha det gott

2 svar på ”Nyår i Guadeloupe”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.