Vi reser igen

Ja! Vi reser igen men inte med husvagn. Vi vill se nya saker på nya premisser så det blir endast med bil eller flyg hädan efter.

Bloggen har inte fått den kärleken den velat ha. Kanske skamligt men inte alltid jag prioriterar att skriva av mig.

Husvagnen den är sålt. Blev att sälja den i Maj 2022 lagom till bränslepriser annat elände hände i välden. Sorgligt nog. Visst finns saknaden i dag efter vagnen men är fortfarande extremt nöjd att vi såld den.

Vi reser igen i välden och Sverige men med andra förutsättningar är det tänkt. Så nu sitter jag här i Grekland och ska försöka skriva i kapp vad som har hänt sedan husvagns semestrarna slutade. Vi började förra året (efter allt pass strul) med en go utlandsresa i september månad. Så detta blogg inlägg kommer handla om det.

Teneriffa 2022

Pandemi i all ära. Med den fick vi tänka om och fortsätta vår husvagnssemester i Sverige, vilket inte var fel. Vå såg så mycket mer av vackra Sverige. Så kom då 2022 och alla restriktioner och ”sista” vaccinsprutan skulle tas. Vad gör vi till sommaren?

Med målet bestämt så sålde vi husvagnen och beställde en resa på vuxenhotell på Teneriffa med allt för att skämma bort oss totalt. Det blev Vings Sunprime Coral Suite & Spa. Här fanns pool, gym, gruppträning i hjärtat av Playa de las Américas på södra Teneriffa.

Med halvpension beställt åkte vi ner med sol i sinnet. Flyget gick vid 7:45 på morgonen från Köpenhamn så vi bokade en billig mat på Comfort Hotell på flygplatsen så vi slapp att gå upp vid 3 på natten. Väl på planet så hade vi 5 timmar framför oss att flyga. Bok, offline filmer från HBO Max och Spotify räddade oss denna flygning.

Med en bra landning hamnade vi i ett härligt paradis med gott väder och en bra transfer till hotellet. Väl framme på Coral Suite & Spa checkade vi in och fick vårt super fint rum. Stort och luftigt, med ett litet pentry också. Tanken var att vi skulle laga våra luncher här.

Rummet på Coral Suite & Spa

Efter att ha storhandlat på ett närliggande supermarket så insåg vi snabbt att det skulle nog inte bli så billigt att ha halvpension med egen lunch. Så med hjälp av all fin personal i receptionen så uppgraderade vi till all-inclusive, för en ”billig” peng. Billigare än att handla mat själv varje fall.

Med denna resan skulle bli en mer aktiv resa än vi förr har gjort. Mycket därför vi valde detta hotellet då det har gym och gruppträning. Vi var ute och tog Power Walks i 10km, vi körde löpning på löpband eller ute. Crosstrainer och även Core klasser med instruktör från Sats.

Vi köpte till en utflykt när vi var där. Delfinsafari. Efter vi kommit på båten så fick vi mat. Efter en timme blev stopp för bad från båten. Extremt mysigt. Där efter bar det av till det restriktiva vatten området där det skulle finnas delfiner. Och det fanns det. En del stor men även små nyfödda som simmade bredvid sina mammor. Det var riktigt roligt att se. Kan verkligen rekommendera det om ni får möjlighet.

En annan dag så gjorde vi vår egen utflykt. Först gick vi 2 kilometer från hotellet till den centrala busshållplatsen för att sedan ta den kommunala bussen till öns huvudstad Santa Cruz de Tenerife.

Inte riktigt alla restriktioner var bort här ännu. Var lag på att ha munskydd i kommunala bussar. Själva staden var fin men inget speciellt. Vi gick i affärer, käkade och kollade på de underjordiska ruinerna. Vi kände inte att vi han med den stora botaniska trädgården. En annan gång kanske.

Vi rekommenderar verkligen Playa de las Américas och Teneriffa men inte minst hotellet. Åk dit

Ha de gött!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.