Glutenfri laxpaj

Efter lite ändra i mitt vanliga recept för matpaj, så blev resultatet en glutenfri laxpaj med krispig botten och inte seg och hård. Succé!

Om ni kommer i håg så har jag delat med mig av en glutenfri laxpaj förut. Denna gången är målet att göra om deg receptet och få den lite godare och inte hård och seg.

Glutenfri laxpaj

Jag älskar paj. Är det inte mat paj så är det efterrätts paj. Innan har ni hittat både tacopaj och andra pajer som har varit glutenfria. Även på min träningsblog har ni också hittat blåbärspaj

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

  • 100 g Smör
  • 2 ½ dl Bovetemjöl
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 dl Keso mini

Fyllning

  • 3 st Frusna Laxbitar á 125g st
  • 100 g frusen Broccoli
  • 1 st liten purjolök
  • 3 st Ägg
  • 1,5 dl Mjölk
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Blanda mjölet, sesamfröna och smöret till en kornig och torr deg. SJälv använder jag matberedare för att blanda allt. Låt stå i 30 minuter i kylskåpet.
  3. Laxen tärnar vi.
  4. Stek taxen och Koka broccolin.
  5. Skiva purjolöken i lite tjockare bitar. Ser trevligare ut.
  6. Blanda i keson i degen och tryck ut den i en pajform som är 23cm i diameter. Jag brukar använda en spring form.
  7. Ställ in den uttryckta degen i kylen i 15-30 minuter. Detta för att den inte ska ramla ihop i ugnen.
  8. Förgrädda skalet i ugnen i 15 minuter.
  9. Vista ägg och mjölk till äggstanningen och salta och peppra.
  10. Lägg i stekta lagen, kokta broccolin och den skivade löken.
  11. Häll på äggstanningen och sätt in i ugnen i 30 minuter.
  12. Tada! Servera med en god sallad.

Smaklig spis!

Tips!
Addera lite riven ost i äggstanningen för en krämigare smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.